Trenance Farm Cottages

Mullion, Helston, Cornwall

tel: 00 44 (0)1326 240 639

Holiday Cottages in Cornwall
Holiday Cottages in Cornwall
Holiday Cottages in Cornwall
 3 to 4 stars
 3 to 4 stars

Open all year

pets welcome

child friendly


Het Lizard-schiereiland 'Lys Arth' is het best bewaarde geheim van Cornwall.

Dit gebied kent geen massatoerisme en is nog precies zoals Daphne Du Maurier het heeft beschreven in 'Vanishing Cornwall'. De kust is werkelijk fantastisch, met kleine zandstrandjes om te zwemmen of surfen, en ruige kliffen met zeldzame bloemen en planten, waar u heerlijk kunt wandelen.

Een Natuurmonument (Area of Outstanding Natural Beauty)

Mullion Cove Of u nu op zoek bent naar een avontuur op een kliftop, een picknick op het strand, of de kans om bijzondere dieren in het wild tegen te komen, Lizard is de perfecte bestemming. Trenance is echt een plek om te ontspannen en de ideale uitvalsbasis om het unieke en magische Lizard-schiereiland te verkennen.

Lokale Geologie – Waarom Lizard anders is dan de rest van Cornwall

Lizard Geology Het Lizard-schiereiland is een zeer bijzondere en unieke plaats, en verschilt in geologisch opzicht enorm van de rest van Cornwall. Terwijl Cornwall grotendeels bestaat uit een landschap vol leisteen en graniet, biedt het Lizard-schiereiland een mengeling van diverse steensoorten die gevormd zijn toen twee supercontinenten miljoenen jaren geleden op elkaar botsten.

Trenance Farmhouse Lokale Wilde Dieren

In de omgeving zijn allerlei dieren in het wild te bewonderen. Vanaf de kliffen zijn er soms reuzenhaaien te zien die voedsel zoeken vlakbij de kustlijn. De kliftoppen in de buurt van Lizard Point zijn een broedgebied voor de zeldzame Alpenkraai.

Stranden

Swimming Pool Het Lizard-schiereiland biedt buitengewoon diverse stranden, baaien en havens, met een rijke geschiedenis, natuurschoon en wilde dieren. Omdat u op een schiereiland bent, zijn er gewoon teveel mogelijkheden voor uitstapjes. Populaire stranden met goede faciliteiten zijn gemakkelijk te vinden, maar u hoeft ook niet veel verder te reizen om afzondering en stilte te vinden.

Predannack Cliffs Lokale Wandelroutes

De South West Coast Path is het langste nationale wandelpad van Groot-Brittannië. Deze South West Coast Path volgt de westelijke rand van het Lizard-schiereiland, die een bijzondere status heeft: het is zowel een National Park als een Heritage Coastline. En midden in dit mooie stukje kustlijn vindt u Mullion.

Trevarno Tuinen

In Cornwall kunt u meer dan 70 tuinen bezoeken. Op Lizard kunt u de lokale tuinen van het landgoed Bonython bezoeken. Iets verderop liggen de majestueuze tuinen aan de riviermonding van de Helford: de subtropische paradijzen Trebah en Glendurgan. Ten noorden van Helston vindt u Trevarno and nog een stukje verderop het beroemde Eden Project en de Verloren Tuinen van Heligan.Bezoek onze hoofdwebsite voor meer informatie over Trenance Farm Cottages en de lokale omgeving.Areal View of Trenance